Werken in Zweden - advies van de Zweden specialist

Gezondheidszorg in Zweden

Ontdek alles wat u moet weten over de gezondheidszorg in Zweden en hoe u zich kunt voorbereiden op uw emigratie naar dit prachtige Scandinavische land. Deze gids biedt een uitgebreid overzicht van de gezondheidszorgstructuur, zorgverzekeringen, toegang tot medische zorg en andere relevante aspecten voor expats die naar Zweden verhuizen.

De kwaliteit van de gezondheidszorg in Zweden is opmerkelijk hoog, met een van de hoogste levensverwachtingen ter wereld. Het is essentieel om te begrijpen hoe het gezondheidssysteem werkt voordat u naar Zweden verhuist, om een soepele overgang te garanderen.

Belastingfinanciering

De Zweedse gezondheidszorg wordt grotendeels gefinancierd via belastingen, waardoor toegang tot zorg voor alle inwoners toegankelijk is. Het is belangrijk op te merken dat de belastingdruk hoger kan zijn dan in andere landen, maar dit resulteert in hoogwaardige sociale diensten, zoals gratis onderwijs en gezondheidszorg.

Registratie bij Försäkringskassan

Bij uw aankomst in Zweden is het verplicht om zich te registreren bij Försäkringskassan, het nationale kantoor voor sociale zekerheid. Dit biedt toegang tot basisgezondheidszorg zonder extra kosten. Het registratieproces kan enige tijd in beslag nemen, dus het is verstandig om hiermee zo snel mogelijk aan de slag te gaan.

Toegang tot medische zorg

In Zweden kunt u medische zorg krijgen bij een vårdcentral, een medisch centrum dat verschillende medische professionals huisvest. Deze vårdcentrals zijn verspreid over het hele land, maar het is belangrijk om te weten waar de dichtstbijzijnde zich bevindt voor het geval u medische zorg nodig heeft. Bij spoedeisende gevallen kunt u altijd terecht bij de dichtstbijzijnde spoedeisende hulp.

Bespaar op uw verhuiskosten met onze efficiënte groupage verhuizingen naar Zweden!


Als Zweden specialist rijden wij wekelijks naar Stockholm. Omdat wij ‘toch wel rijden’ is het voor u wellicht handig om te profiteren van onze speciale groupage mogelijkheden.

Met de Groupage verhuizingen transporteren we uw spullen samen met de spullen van anderen. Zo voorkom je onnodige kosten en kun je veel besparen!

Alles wat u moet weten over wonen in Zweden: huur- en koopopties, Bostadsrätt en meer

Geïnteresseerd in meer informatie?


Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen contact met u op!