Home Verhuizen naar Stockholm

Verhuizen naar Stockholm

Zweden staat bekend om haar vriendelijke inwoners, de honderden meren en natuurlijk de prachtige hoofdstad Stockholm. Als Zweden specialist zijn kennen wij Stockholm zeer goed en we kunnen het dan ook van harte adviseren om te verhuizen naar Stockholm.

‘Wist je dat Stockholm eigenlijk een verzameling van 14 eilanden is. Al deze 14 eilanden zijn met elkaar verbonden met bruggen. Het klinkt dan ook niet vreemd dat de stad de bijnaam ‘Het Venetië van het Noorden’ draagt.

Wat kun je verwachten als je verhuist naar Stockholm

Het bekende Noorderlicht is voor velen een van de redenen voor de verhuizing naar de Zweedse hoofdstad. Dit prachtige fenomeen is in de winterperiode, die ongeveer 3 maanden duurt, in het deel van het Lapland op z’n best te zien. Iedereen moet dit eigenlijk gezien hebben!

Het centrum van Stockholm is er een van adembenemende schoonheid. Het moderne winkelaanbod verschuilt zich in een prachtig middeleeuws centrum. Ben je een echte cultuurliefhebber? Dan is Stockholm jouw stad! Wat dacht je van het Vasa Museum. ‘De Vasa’ was een schip, afkomstig uit de 17e eeuw. Destijds werd het schip gebruikt als oorlogsschip. Dit oorlogsschip is nu, met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar, het best bezochte museum van Zweden.

Skansen is nog zo’n populaire trekpleister, dit openluchtmuseum is in zijn soort de oudste van de wereld. Veel Nederlanders ontvluchten de Nederlandse drukte. Blijkbaar is het stadse leven te druk. Zweden is dan een absoluut walhalla.

Het weer in Stockholm

Het klimaat van Zweden is te vergelijken met het Nederlandse weer. In Zweden is het vaak net even 2 graden kouder. De warmste dagen in de zomer lopen op tot ongeveer 20 graden.

Van Rooijen – Zweden specialist

De term ‘Zweden Specialist’ komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Omdat Zweden, in vergelijking met Nederland, wat bekender is met extreme weersinvloeden moeten wij als verhuisbedrijf voorbereid zijn op alle mogelijke weersituaties.

Extra tip: Ga je naar Stockholm verhuizen? Vraag dan eerst even een persoonsnummer aan in Zweden. Dit is eigenlijk het Zweedse burgerservicenummer. Alleen wordt dit nummer in Zweden veel meer gebruikt dan dat wij doen.

Benodigdheden verhuizen
naar Zweden


  • Verblijfsvergunning;
  • Persoonsnummer;
  • Zorgverzekering;
  • Bankrekening;
  • Verblijfsvergunning;
  • Verhuizing van uw bezittingen

Neem vandaag nog contact met ons op en vraag een vrijblijvende offerte aan voor een zorgeloze verhuizing naar Zweden.

Bespaar op uw verhuiskosten met onze efficiënte groupage verhuizingen naar Stockholm!


Als Zweden specialist rijden wij wekelijks naar Stockholm. Omdat wij ‘toch wel rijden’ is het voor u wellicht handig om te profiteren van onze speciale groupage mogelijkheden.

Met de Groupage verhuizingen transporteren we uw spullen samen met de spullen van anderen. Zo voorkom je onnodige kosten en kun je veel besparen!

De site klantenvertellen.nl verzamelt reviews en beoordelingen van onze klanten en met trots kunnen we zeggen dan we maar liefst een 9,4 hebben gekregen. Dit is op basis geweest van 24 beoordelingen.

Geïnteresseerd in meer informatie?


Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen contact met u op!

    Verhuizingen van en naar Nederland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Zweden, Finland, Denemarken & Noorwegen